lauantai 22. maaliskuuta 2008

Holi-day







Tanaan vietamme paikallista juhlapaivaa, Holia. Se saattaa kestaa pari paivaakin ja sen ajankohta maaraytyy kuusta. Holi nakyy, tuntuu ja kuuluu! Matkalla rannalta hotellille meidat ymparoi iso kulkue, jotka lauloivat ja nauroivat. He saartoivat meidat, emmeka olleet paasta pois. Kaikilla on kasissaan varijauheita joita he sekoittavat veteen, ja 'merkkaavat' ihmisia. Hotellille tullessa olimme aivan varijauheessa.
Intiassa lehma on pyha. Saint cow voi vaellella keskella tieta autojen joukossa ja kukaan ei voi tehda asialle mitaan. Lehmat tietavat asemansa ja makaavat ylvaasti keskella tieta. Rannallakin oli yksi lehma ottamassa aurinkoa. : )
Ruoka on todella hyvaa. Kaikki mita ollaan maistettu, on ollut mahtavaa. Jotkut ruoat ovat aika tulisia meidan mittapuun mukaan. Kaikki ovat mausteisia, mutta hyvia. Naan leipa on ihanaa, ja se on hyva syoda tulisen ruoan kanssa. Paikaliset tuoremehut ja lassit (jugurttijuomat) ovat aivan mahtavia. En ole ikina maistanut niin hyvaa tuoremehua. Se tehaan oikeasti tuoreista hedelmista, kun sen tilaa.
Meidan hotellin lahella on muutamia naisia lapsineen tien varressa myymassa hedelmia kauniissa asetelmissa. Jos heidan ohitsensa menee ostamatta, he huutavat ihan aina peraan: " Later okay? promise! ". Ollaan naurettu sille paljon. Intialaiset hokevat myos usein: " No problem ". Esim. jos taksikuskilta kysyy, etta onko mahdollista menna jonnekkin, niin vastaus on aina sama.
Monet hotellin pojat osaavat hiukan suomea. " Tervee! Hyva paivaa! Mita kuuluu? Sina kauniis! ". Ja hymy on ihan aina korvissa.
Eilen kavimme paakaupungissa Panjabissa. Se oli aika suuri, mutta meidan mielesta ei niin kiva, kun tama paikka. Teimme ihan hyvia ostoksia, mutta palvelu ei ollut laheskaan niin ystavallista, kuin naissa pikkupaikoissa. Kun menimme sinne, niin matkalla naimme rikasta ja koyhaa, Tama on vastaskohtien maa. Valilla oli tosi resuisia slummeja, likaista ja roskaista. Valilla hienoja temppeleita ja palatseja.
Meidan hotelli on mielestamme tosi mukava. Se on rauhallinen, piha on upea, ruoka on hyvaa ja kaikkialla on siistia. Huoneet on tilavat ja meilla on oma pikku keittiokin. Siivoojat asettelevat pyyhkeet aina upeasti kukan, tai perhosen muotoon sangylle.

Happy Holi!

-ansku

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mukavaa lukea teidän reissusta. Muistakaa korkeat suojakertoimet. Oletteko yrittäneet laittaa kuvia muistikortilta blogiin?
terveisiä koko sakille t: Satu ja perhe

Anonyymi kirjoitti...

Kivaa, että löysitte nettikahvilan ja pääsette raportoimaan tänne tuiskuiseen pääsiäissunnuntain Suomeen ihania kesäisiä, aurinkoisia juttujanne. Niin kuvat saatte kyllä lisätä myöhemmin tänne, jos nyt ei onnistu! Tällä voidaan vain unelmoida juttujenne maisemia! Hauskaa pääsiäisen jatkoa sinne kauas!