maanantai 31. maaliskuuta 2008

lahto lahestyy








I'm back. Eilen koko paivan tylsistyin hotellihuoneessa, kun paahan sattui ja laatta oli lentaa. Onneksi kuitenkin illaksi tervehdyin ja paasin juhlimaan synttareita. Oli kylla upeat juhlat! Ensin joimme kuohuviinia (yak!) ja lauloimme aidille didin sepittaman synttarilaulun. Sitten lahdimme ravintolaan. Se oli koristeltu ilmapalloilla ja poytamme ylapuolella luki happy birthday! Kun istahdimme poytaan aitille tuotiin kakku. Se oli lahja hotellin henkilokunnalta. SAmalla meidan paallemme suihkutettiin serpenttiinispreita ja sita loytyi illalla hiuksista. Siella oli live artistit, ja he rupesivat laulamaan happy birthday to Susanna, ja aitia pyydettiin tanssimaan. Sitten menimme kaikki (paitsi Emilia, joka otti kuvia) tanssimaan. Kohta lattialla oli hotellin muitakin vieraita.
Juhlan kunniaksi syotiin alkupalat ja kunnon paaruoat. Vaikka olimme koko paivan syoneet pelkkia hedelmia, ei silti jaksettu laheskaan kaikkea. Ruoan jalkeen aiti jakoi kakun kaikkien ravintolassa olleiden kesken.
Tanaan onkin sitten viimeinen kokonainen paiva taalla. Vahan haikea olo. Onhan se aina ihan kiva palata kotiin, ja paasta omaan pehmeaan sankyyn nukkumaan, mutta voisi silti jaada viela viikoksi..
Tanaan aiomme tehda viimeisia tuliaisostoksia, loikoa rannalla ja illalla pelata virallisen matsin poikia vastaan. Saas nahda miten kay. Me kaksi vs. yli kakskymppiset, pitkat pojat. :D
Yhdessa kaupassa muuten baballe yritettiin kaupitella buddhapatsasta. Kauppias hoki koko ajan " This is nice shitting buddha " Meilla oli naurussa pidattelemista. Eika se kauppias tainnut edes tajuta mita sanoi.
Tama Intian aurinko on aika vahva, koko ajan on kaytetty 30-50 suojakertoimista aurinkorasvaa ja otettu varjoa, tai pilvea. Paitsi baba, joka on ollut auringossa ja nayttaakin nyt ihan neekerilta. Siita on heitetty paljon vitsia.

-ansku

sunnuntai 30. maaliskuuta 2008

Urheilija ei tervetta paivaa naa...




Tanaan meilla olikin vasta harjoituspeli, koska pojat ei ollu saanu kunnon verkkoo aikaseks, ja piti pelata jollain kalaverkolla. :) Huomenna on sitten se oikee matsi. Anniinalla oli huono olo jo ekassa erassa, ja kolmannessa erassa, mie jouduinkin pelaamaan didin kanssa. Oli alyttoman kuuma, ja aurinko porotti pilvettomalta taivaalta. Miekin menin sitten viela itteni loukkaamaan, kun kaaduin lyodessa, ja otin ranteella vastaan. Nyt sitten tassa kirjottelen kasi siteessa ja Anniina jai viileaan hotellihuoneeseen lepaamaan. Hotellihuone tuntuu olevan ainoa hiukan viileampi paikka taalla.
Eilen illalla kaytiin syomassa italialaisessa ravintolassa, tilattiin kaikki pitsat, mut koska ei ollut kamala nalka, nii mina ja Anniina ja aiti ja baba syotiin pitsat puokkiin. Hyvalta maistu, mut kylla ainaki miusta suomen pitsat on parempia.
Paatettiin viettaa aitin synttareita oman hotellin ravintola Olegario's:ssa. Siella on niin mukava henkilokunta, hyva palvelu ja hyva ruoka, et saadaan aikaseks varmaan mukavat partyt. :) Lupasivat laittaa poydan juhlakuntoon.
Aiti ja baba kavivat eilen illalla kahdestaan iltamarkkinoilla Arporassa. Myo muut oltiin silla aikaa hotellilla, kuuntelemassa karaokea.
Miulla on pikkusen liikaa energiaa ollu viime paivina, muut hermostuu, kun haluun koko ajan vaan kavella, ja tehda jotain, kun muut haluais vaan loikoo, ja nauttii auringosta. :/ Mut kylla joku aina valilla lahtee miunkin kaa kavelee, vaikkapa rannalle, ihana kahlata vedessa. Aamun peli autto pikkusen, mut oisin voinu pelata viela parikymmenta pelia lisaa.
Terkkuja Tessa ja Nekku murusille, Tessalle kaappi on aina turvallinen ja kotoisa paikka.

- Emppu

lauantai 29. maaliskuuta 2008

Huh helletta!






Taitaa olla tahan mennessa kuumin paiva... Kylla oli hikista hommaa kavella tanne nettipaikkaan! Lahin paikka oli viela kaiken lisaks siestalla joten piti kavella viela vahan lisaa. Tytot oli sopinu mesetreffit iskan kanssa, joten kiirekin tuli.
Mie kavin taas hieronnassa, kylla on taas rentoutunut olo. Paa on ihan oljyssa, viimeks pesin hiukset heti sen jalkeen mutta nyt paatin antaa hiustenkin nauttia oljyhoidosta, viis siita milta naytan! :) Hiukset vaan nutturalle ja menoks.
Jaa-a, saa nahda miten siina huomisessa Suomi-Intia matsissa kay! Ne kaksi poikaa vaikuttais olevan ihan hyvia, mutta tytoilla on jo taktiikka suunniteltuna valmiiksi. Ne on seuranneet kun pojat harjoittelee, ja huomanneet etta toinen vaan on hyva iskemaan ja toinen on hyva puolustamaan. Mutta kavi miten kavi, tarkeinta on etta saadaan hauska peli aikaiseksi! Hotellin suomalaisvieraat ovat tulossa tietysti Suomea kannustamaan. Taytyy sitten huomenna kayda kirjoittamassa, kuin kavi. Pitakaa peukkuja!
Ollaan ihailtu noita intialaisia naisia, kun he kuljettavat vaikka mita paansa paalla. Uskomaton tasapaino. Sita kylla taytyy varmaan harjoitella pienesta pitaen. Tosin taalla naytetaan muutenkin kuljettelevan vaikka mita vaikka miten, esim hirveita maaria sakkeja pyoran kyydissa, tai ampareita. Ja hauskan nakoisia pakettiautoja taynna limpparipulloja, mutta autoista puuttuvat sivuseinat. Luulis, etta toyssyissa pullot jo lentelis ulos! Tai varsinkin jos tulis kolari... Ihme kylla, yhtaan kolaria ei viela olla nahty, vaikka aika hurjaa tama liikenne taalla on. Opas kertoi, kuinka taalla saa ajokortin, ja ei siihen kylla paljoakaan vaadittu... Liikennesaannotkin ovat niin erilaiset kuin meilla Suomessa. Ja sita toottia tosiaan toitotetaan jatkuvasti, sita ei ainakaan ihan heti varmaan oppis kayttamaan maan tavalla. Aika moisia ohituksia nuo taksit tuntuvat myos tekevan, valilla ihan hirvittaa.
Alkaa vahitellen tuntua, etta paivat kayvat vahiin. Kotimatka jo haamottaa. On tama ollut kaikenkaikkiaan tosi kiva loma, vaikka toki on ollut kaikenlaista pienta vastoinkaymistakin. Esim vatsavaivoilta taalla ei varmaan taysin voi valttya mitenkaan, jokaisella meista on ollut jonkinasteisia vatsan vaanteita. Flunssa tuntuu myos helposti iskevan, johtuu luultavasti tuosta ilmastoinnista. Me sentaan ollaan selvitty pienella kurkkukivulla ja nuhan poikasella, muutamalla muulla meidan hotellin suomalaisella on ollut poskiontelotulehdusta ja keuhkoputkentulehdusta ja on pitanyt kutsua laakari paikalle. Pienia erimielisyyksiakin meilla on tietysti ollut valilla, mutta kaikista on selvitty kavereina eteenkin pain. Kylla tanne vois tulla uudestaankin!

-Susu

perjantai 28. maaliskuuta 2008

Shoppailemassa Bagassa






Alamme olla jo kyllastyneita aamupalaan. Joka aamu vaaleaa paahtoleipaa, kananmunaa ja marmeladia. Ja samaa mangomehua. Kaipais jotain muutakin valilla. Ja kun tullaan kotiin, en syo kuukauteen kananmunaa! Menemme varmaan heti ensimmaiselle huoltoasemalle Suomessa syomaan ruisleipaa.


Aamupalan jalkeen menimme meren rannalle hetkeksi. Lohoilimme ja pelasimme beach volleyn harjoitusottelun Intialaisia vastaan. Sunnuntaina on sitten paaturnaus ja voittaja saa viinipullon. Tai meidan tapauksessa uuden lentopallon.


Iltapaivalla lahdimme paikallisbussilla Calanguteen. Sielta lahdimme kavelemaan Bagaa kohti, tarkoituksena shoppailla pikkukaupoissa Bagan ja Calanguten valilla. Lahdimme kuitenkin vaaraa tieta, jonka varrella ei ollutkaan kauppoja. Tulipahan ylimaarainen kolmen kilometrin lenkki. : ) Bagasta lahdimme sitten kavelemaan takaisin oikeaa tieta. Ja kauppoja on loytynyt. Tamakin ilmainen nettipaikka sen varrelta.


Mutta koska muut tuossa odottavat, jatkamme matkaa. Huomenna lisaa.



-ansku

torstai 27. maaliskuuta 2008

Peleja ja rentoa meininkia






Tanaan sitten loppujen lopuksi jaatiinkin koko paivaksi oman hotellin ihanaan puutarhaan, palmun alle lekottelemaan. Tytot kavi kerran didin kanssa meren rannassa uimassa, muuten uitiin altaalla ja otettiin rennosti. Iltapaivalla brittivieraat alkoi kerata krikettijoukkuetta kasaan, siina hotellin nurmikolla sitten pelasivat. Ansku ja didikin menivat, me muut tyydyttiin katselemaan ja kannustamaan. Tosi hauskan oloinen peli, ja kylla siina pesistaidoista apua oli! Osa hotellin pojistakin tuli mukaan, ainakin yksi tarjoilijoista ja yksi puutarhapoika, pari oli siviilivaatteissa niin en tunnistanut. Nimittain kaikilla hotellin tyontekijoilla on tyoasut, joista tietaa mita he tekevat. Tarjoilijoilla, respalla, puutarhureilla, siivoojilla seka porttivahdilla. Niin, meilla on yotapaivaa vahti portilla. Ei sentaan aseen kanssa, mutta ihan turvallinen olo on. Lisaksi on pari vahtikoiraa, muuten ne kulkevat siella vapaina mutta iltaisin olen nahnyt ne kytkettyna portille. Valilla on kuulunut haukkuakin, joten tuttu, turvallinen olo on, vaikkakin jo ikava Tessaa ja Nekkua... Halit ja rapsut sinne Sarin/Mirrin luo, kuka nyt sattuukin tata lukemaan ja missa koirat silloin.
Krikettipelin jalkeen viela tytot ja hotellin pojat pallottelivat lentopallolla. Joten ei taalla ole treenia unohdettu! Ainakin yksi tarjoilijapojista harrasti myos, joten ihan kunnon pallottelua saivat aikaan. Pojat olivat kuulemma luvanneet hankkia pihaan verkonkin, jotta saavat kunnon pelin pystyyn!
Nyt alkaa olla jo rusketusrajoja jopa miullakin, vaikkakin olen aurinkoa ottanut pelkastaan varjossa. Kummasti siella ruskettuu! Myos pilvisina paivina ollaan saatu varia nahkaan. Enpa muista, milloin olisin ollut viimeksi nain ruskea, ei Suomessa meikalaiseen ehdi koko kesan aikana tulla tallaista varia! Mutta joo, eilen rannalla yksi intialaistytto tuijotti minua ja sanoi: "You are SO white. Like a chicken!". Joten se siita hienosta varista... :)
Nii-in, on se kuulkaa niin, etta yksi asia, mista huomaa tulleensa vanhaksi, on kun miehet flirttaileekin omille tyttarille, eika mulle :). Ja saa pitaa kylla tiukasti silmalla noita kahta kaunotarta, kun niiden kanssa taalla kavelee. "Hello gorgeous!" on aika tyypillinen huuto, tai "Nice smile". Tytot tosin yrittaa sanoa, etta yhta hyvin ne saattaa huutaa mulle, mutta tuskin, jos vierella on kaks tuollaista nuorta ja nattia tyttoa. Mutta ei voi mitaan, vuodet tekevat tehtavansa. :)
Eilen illalla mentiin sellaiseen paikkaan syomaan, missa oli intialaista kansanmusiikkia ja tanssia. Upeasti lauloivat ja soittivat, ja tanssivatkin. Soittimina oli erilaisia rumpuja ja rytmisoittimia, seka sellainen haitaripiano tai mika lie olikaan. Siina oli nelja miesta soittamassa ja laulamassa ja yksi nainen joka valilla tanssi. Miehetkin tanssivat yhden kansantanssin, johon hakivat myos vieraita mukaan. Tyttojakin yrittivat, mutteivat onnistuneet saamaan 'ujoja suomalaisia' mukaan... Silla yhdella laulajamiehella liikkui paa aivan ihmeellisesti sivusuunnassa, otettiin sita videollekin, pitaa yrittaa patka saada tannekin kunhan paastaan kotiin niita kuviakin lataamaan.
Synttarijuhlat meinataan pitaa sunnuntaina. Ollaan loydetty pari kivan oloista ravintolaa, joista pitaisi valita se, missa juhlitaan. Ne on vahan hienompia ja kalliimpia, mutta kuitenkin Suomen hintoihin verrattuna tosi edullisia. On viela pari paivaa aikaa katella mika olis paras paikka.
Hienoa kuulla, etta Suomessa on lunta tullut, sittenhan on viela toiveita paasta suksille tan reissun jalkeen. Kolille heti kun taalta tullaan! :D

-Susu

Taalla muuten tuo englannin ymmartaminen on ongelma. Tuntuu, etta miltei kuuden vuoden opiskelusta ei ole mitaan hyotya. Oli se sitten Intialainen, tai britti, mina en ainakaan saa mitaan selvaa heidan puheesta. Tai jos oikein pinnistaa, niin hieman. Mutta hyvaa harjoitusta tama on tietenkin.
Terkkuja sinne kotisuomeen, on jo kova ikava teita kavereita ja opettajia tietysti! >:)

-ansku


keskiviikko 26. maaliskuuta 2008

Hippimarkkinat










Tanaan lahdimme aamulla Anjunan hippimarkkinoille. Siella oli vain rajallinen aika kayda ostoksilla, eika keretty ostaa paljon mitaan, kun oli niin kiire. Oli kuitenkin aika erikoinen kokemus. Hirveasti kojuja ja myyjia joka puolella nykimassa hihasta. Yksi myyja huusi : " halpa hinta, anttilan hinta, stokmannin laatu! ". Huonolla suomella tietenkin.
Sielta jatkoimme matkaa toisille markkinoille, Mapusaan. Se ei ollut mielestamme niin kiva paikka, kun Anjuna. Siella oli aika likaista ja kalan haju oli oksettavan voimakas. Silti oli ihan janna nahda Intialainen markkinatori. Siella myytiin mausteita pusseista ja hirveasti hedelmia ja vihanneksia. Me ostimme muutaman ihanan makuisen mangon (ei tietoakaan, etta Suomesta saisi sellaisia) ja pari hedelmaa, jonka nimea ei muisteta. Niita ei saa Suomesta, se naytti vahan perunalta, mutta maku oli meille hieman liian imela.
Nyt alkaa olla nalka, joten lahdetaan etsimaan kiva ruokapaikka!

-ansku

tiistai 25. maaliskuuta 2008

Ensimmainen viikko takana






Saatiin Emppukin eka kertaa mukaan kirjoittelemaan, kun oli niin mehukas tarina kerrottavana! Anniina sai nimittain eilen illalla ihailijan. :) Mentiin sinne Ma Thai ravintolaan syomaan, ja siella nuori tarjoilijapoika iski heti silmansa Anskuun. Pyori siina ymparilla koko ajan, kysyi Anskun nimen ja kavi vahan valilla kysymassa, onko Anniinalla kaikki hyvin. Jalkiruoka tarjoiltiin "special for you" sanojen myota, ja me aikuiset saimme lopuksi portviinit talon tarjoamina. Varmaan jotta Anniina olis ollut siella vahan pidempaan katseltavana. Discokutsukin tuli, mutta eipa taida tama "hard mama" (kuten rannalla jotkut minua kutsuivat) antaa lupaa menna! Ruoka oli muuten tosi hyvaa siella.
Vesiputousretkella muuten tytot keksivat itselleen tulevan ammatin: matkan varrella oli kauppa, jossa oli kyltti "two sisters liquer shop". Siina meille tulevaisuus, totesivat. No ei ehka sentaan...
Siella italialaisessa ravintolassa meita luultiin yhdeksi perheeksi, baba ja didi vanhemmat, mina vanhin sisko, Emppu keskimmainen ja Ansku nuorimmainen. Jes! Tosin tanaan taas yksi myyja luuli babaa ja minua siskoksiksi, joten se siita nuoresta ulkonaosta... :( Anniinaa yleensa luullaan taalla Empun pikkusiskoksi.
Empulle laitettiin tanaan paa tayteen pikkuletteja. Nayttaa ihan inkkarilta, varsinkin kun ihokin on kun kahvipapu! Me muut ollaan enemmankin tomaatteja, no joo, on meillakin rusketusta mutta Emppu on ylivoimaisesti ruskein.
Asken kaytiin sovittamassa mekkoja, ne oli kaikki jostain kohtaa vahan valjia, joten saumoista otetaan vahan sisaan ja huomenna mennaan sovittamaan uudestaan. Ihan kivoilta ne naytti.

-Susu

Minnuu havettaa mita aiti on tuonne aiemmin kirjoittanut. :(
Eilen oli Empun kanssa ihan omat jutut altaalla. Me naurettiin niin kovasti, etta kaikki katsoivat meita hulluiksi (mutta sehan ei olekkaan uutta).
Tana yona aiti meni vessaan ja sit se tuli herattamaan minut. Vessassa oli kuulemma iso hamahakki. Minun piti sitten menna katsomaan sita. Ei me uskallettu koskea, koska ei tiedetty, etta oliko se myrkyllinen. Aamulla se oli onneksi havinnyt.

-Ansku

maanantai 24. maaliskuuta 2008

Rantapaiva






Vaihdettiinpa kirjoittajaa valilla. Tanaan on ollut rantapaiva, mentiin heti aamulla beachille ja tytot tietysti heti suorilla mereen. Mina ja aiti kaytiin varaamassa Auyruveda hieronnat iltapaivaksi. Aamupaiva hurahtikin seuratessa tyttojen hurjaa sukeltelua aaltojen keskella. Aallot olivat viela korkeammat kuin eilen, valilla ihan pelotti ja piti laskea paat aallon mentya... Baba ja didi eivat edes uskaltautuneet uimaan, mina kavin kun oli hieman rauhallisemmat aallot hetken aikaa. Suolaisessa vedessa on kylla outoa uida, kun on tottunut Suomen makeaan jarviveteen!
Eilen illalla kavimme syomassa tosi mukavassa italialaisessa ravintolassa, Santa Luciassa. Siella oli erittain ystavallinen palvelu ja ruokakin tosi hyvaa. Meidan hotellin, Santana Beach Resortin oma ravintola on myos ollut reissun parhaita. Tanailtana olis tarkoitus menna kokeilemaan thairuokaa meille kehutussa paikassa. Valilla kaipaa hieman vaihtelua intialaisiin mausteisiin ruokiin, vaikka nekin ovat kylla todella herkullisia.
Se hieronta oli rentouttava, melkein nukahdin siihen. Se alkoi paahieronnalla, paahan kaadettiin paljon oljya ja muutenkin sita hyvanhajuista oljya ei kylla hieronnassa saastelty! Hiukset naytti aika kamalilta sen jalkeen. :)
Tytoilla paloi taas tanaan vahan naamat ja hartiat, eli huomenna on ainakin t-paitapaiva. Huomenna mennaan myos sovittamaan niita mekkoja, mitka tilattiin viime viikolla. Saas nahda, millaiset on tullu!
Kiva kun olette ahkerasti kommentoineet meidan kirjoituksia, on mukava myos kuulla kuulumisia Suomesta. Anniina toivoo kaikilta kommentteja!

-Susu

sunnuntai 23. maaliskuuta 2008

Vesiputouksilla








Tana aamuna herasimme jo aikaisin aamupalalle ja lahdimme Dudhsagarin vesiputouksille. Ajoimme ensin puolitoista tuntia Colemin kylaan ja jatkoimme sielta jeepeilla hyvin pomppuista tieta eteenpain. Matkan varrella ylitimme mm. kaksi kertaa joen. Opas sanoi, etta siella saattaisi nahda villeja elaimia, mutta me emme nahneet muita kuin apinoita. Ne olivat aivan ihania! Me syotimme niita kadesta, ne kuorivat itse banaanin ja soivat sen. Mina olisin voinut jaada asumaan apinalaumaan. >: )
Perille tultua kavelimme pienen viidakon lapi, ja naimme mahtavat putoukset. Ne olivat n. 310 metria korkeat. Me paasimme uimaan ihanan virkistavaan veteen putouksen alle. Siella oli todella kaunista. Oli ihan kiva valilla uida makeassa vedessa.
Sielta matkasimme paikalliselle mausteplantaasille. Siella oli hirmu mausteista ruokaa ja olimme tukehtua siihen. Meille kaikille tarjottiin paikallista pontikkaa, cashew viinaa. Minulta ja Empulta taisi jaada juomatta. Ruoan jalkeen menimme kierrokselle plantaasille, jossa opas naytti erilaisia maustekasveja ja kertoi niista. Saimme tietaa esim. etta kaikki erivariset pippurit on samasta pippurimarjasta, mutta ne vaan kasitellaan eri tavalla. Meille tarjoiltiin myos teeta, jonka kerrottiin auttavan migreeniin. Siina oli sitruunaruohoa, kardemummaa ja inkivaaria.
Yhtena iltana menimme rannalle kavelemaan, kun oli jo pimeaa. Meilla oli mukana otsalamput. Vedessa oli ihan kiva kahlailla, kunnes huomasimme, etta paikka on taynna rapuja! Aallot heittivat ne rantaan ja ne kipitttivat takaisin mereen. Jotkut olivat hyvin pienia, kuin suuria hamahakkeja, mutta jotkut olivat valtavia.
Nyt on parina iltana sadellut, monsuuni lahestyy. Empulla oli jo paniikki, etta ei saa enaa aurinkoa, mutta tanaan on ollut loistava paiva ja aurinko on paistellut lujasti.
Tanaan oli kova tuuli ja mahtavat aallot. Ne olivat melkein kolme metria korkeita, niihin oli hukkua. Mutta kun paasi kunnolla aallon harjalle, oli silla kiva ratsastaa. Suurimmat aalot kannatti alittaa suosiolla sukeltamalla.
Kuvia ei valitettavasti saa laitettua, koska koneessa ei ole sopivaa ohjelmaa. Lisaillaan sitten, kun tullaan kotiin.

-ansku

PS. Paivinen ja Pupponen, voitte olla aivan rauhallisin mielin, en aio ottaa kesaneekeria enka ole kovin ihastunut intialaisiinkaan, arvostan yha suomalaista juroa miesta maailman parhaaksi. :)
-Susu

lauantai 22. maaliskuuta 2008

Holi-day







Tanaan vietamme paikallista juhlapaivaa, Holia. Se saattaa kestaa pari paivaakin ja sen ajankohta maaraytyy kuusta. Holi nakyy, tuntuu ja kuuluu! Matkalla rannalta hotellille meidat ymparoi iso kulkue, jotka lauloivat ja nauroivat. He saartoivat meidat, emmeka olleet paasta pois. Kaikilla on kasissaan varijauheita joita he sekoittavat veteen, ja 'merkkaavat' ihmisia. Hotellille tullessa olimme aivan varijauheessa.
Intiassa lehma on pyha. Saint cow voi vaellella keskella tieta autojen joukossa ja kukaan ei voi tehda asialle mitaan. Lehmat tietavat asemansa ja makaavat ylvaasti keskella tieta. Rannallakin oli yksi lehma ottamassa aurinkoa. : )
Ruoka on todella hyvaa. Kaikki mita ollaan maistettu, on ollut mahtavaa. Jotkut ruoat ovat aika tulisia meidan mittapuun mukaan. Kaikki ovat mausteisia, mutta hyvia. Naan leipa on ihanaa, ja se on hyva syoda tulisen ruoan kanssa. Paikaliset tuoremehut ja lassit (jugurttijuomat) ovat aivan mahtavia. En ole ikina maistanut niin hyvaa tuoremehua. Se tehaan oikeasti tuoreista hedelmista, kun sen tilaa.
Meidan hotellin lahella on muutamia naisia lapsineen tien varressa myymassa hedelmia kauniissa asetelmissa. Jos heidan ohitsensa menee ostamatta, he huutavat ihan aina peraan: " Later okay? promise! ". Ollaan naurettu sille paljon. Intialaiset hokevat myos usein: " No problem ". Esim. jos taksikuskilta kysyy, etta onko mahdollista menna jonnekkin, niin vastaus on aina sama.
Monet hotellin pojat osaavat hiukan suomea. " Tervee! Hyva paivaa! Mita kuuluu? Sina kauniis! ". Ja hymy on ihan aina korvissa.
Eilen kavimme paakaupungissa Panjabissa. Se oli aika suuri, mutta meidan mielesta ei niin kiva, kun tama paikka. Teimme ihan hyvia ostoksia, mutta palvelu ei ollut laheskaan niin ystavallista, kuin naissa pikkupaikoissa. Kun menimme sinne, niin matkalla naimme rikasta ja koyhaa, Tama on vastaskohtien maa. Valilla oli tosi resuisia slummeja, likaista ja roskaista. Valilla hienoja temppeleita ja palatseja.
Meidan hotelli on mielestamme tosi mukava. Se on rauhallinen, piha on upea, ruoka on hyvaa ja kaikkialla on siistia. Huoneet on tilavat ja meilla on oma pikku keittiokin. Siivoojat asettelevat pyyhkeet aina upeasti kukan, tai perhosen muotoon sangylle.

Happy Holi!

-ansku

torstai 20. maaliskuuta 2008

kolmas paiva




Taas nettikahvilassa. Tanaan aamulla mentiin heti aamiaisen jalkeen taas rannalle. Eika osattu varoa niin paljon kuin eilen ja karahdimme hieman. Meri on edelleen ihana. Ja vesi on todellakin hyvin lamminta, ei edes virkista. Valilla toivoisi, etta se olisi hieman kylmempaa. Aallot ovat ihania, mutta hyvin voimakkaita. Liian isoa aaltoa kannattaa juosta karkuun, silla se voi paiskata lujaa rantaan niin etta hiekka raapii ihon rikki. Ja suolavesi ei maistu kovin hyvalta.
Intialaisilla on ihania asuja, ja he menevat ne paalla uimaan. Ei ole mitaan uima-asuja. Taalla on myos aikapaljon intialaisia lomailijoita, jotka ihmettelevat valkoihoisia.
Kaupungilla melkein missaan ei ole kiinteita hintoja, joten kaikesta pitaa tinkia. Esim. rannalla aidille kaupattiin nilkkakorua, josta pyydettiin 550 rupiaa (n. 9 e). Lopulta aiti maksoi siita 50 rupiaa ( 80 senttia).
Asken juuri kavimme tilaamassa kaikille kolmelle rippimekot teetettavaksi. Silkki on taalla hyvin halpaa.
Monet paikalliset rupeavat juttusille meidan kanssa. He ovat hyvin mukavia ja ystavallisia. Eilen kaksi miesta huuteli meidan peraan: " Miina raakastan sinuua ".

-ansku